OKULUMUZDA ÖZEL EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİ

Özel eğitim hizmetleri il formatörü Hakan ALTINTAŞ tarafından ilçemizde görev yapan öğretmenlerden toplam 30 kişiye seminer verildi. İl formatörü Hakan ALTINTAŞ disleksi, asperger sendromu, otizm, işitme ve görme engelli öğrencilere yönelik verilmesi gereken eğitim hakkınd bilgiler verdi. Ülkemiz nüfusunun %12´sinin özel eğitime muhtaç bireylerden oluştuğu bunun ise azımsanmayacak bir rakam olduğu, bu nedenle tüm öğretmenlerin ve genelde insanların bu konuda bigi sahibi olup özverili bir şekilde bu insanlara yardımcı olması gerektiği vurgulandı. Toplum olarak bunların hayatlarını kolaylaştırıcı çalışmalar yapmaya gayret etmemiz gerektiği onları görmezden gelmememiz gerektiği önemle vurgulandı. Devletimizin ve toplumumuzun bu durumda olan vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırıcı tedbirler aldığını ancak bazı vatandaşların bilinçsizce tekerlekli sandalye ramapalarının önüne araç parkettiklerini, levha koyduklarını söyledi. Bu konuda tüm vatandaşlarımızın hassas olması gerektiği zira herkesin potansiyel bir engelli adayı olduğu vurgulandı. Ayrıca böyle insanların da kendilerine göre başarılı oldukları alanların olduğu, örneğin Aynştayn, Beethoven, Picasso gibi insanların da kiminin diskleksi, işitme engelli gibi hastalıklara sahip olduklarını ama hayatta başarılı oldukları alanların olduğu önemle vurguladı.

Yayın: 15.04.2016 - Güncelleme: 06.12.2019 10:37 - Görüntülenme: 10155