İSPANYA VELİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Okulumuzun hazırlamış olduğu ve kabul edilen 2015-1-TR01-KA102-020876 numaralı "Gelişim İçin Avrupada Mesleki Eğitim" başlıklı AB projesi çerçevesinde İspanya´ya gidecek olan muhasebe öğrencilerine ve velilerine bilgilendirme toplantısı yapıldı. Okul müdürü Selim ÖZYURT, müdür yardımcısı Ali GÖKCEK, muhasebe öğretmenleri Cemil ŞİMŞEK, Gülşen TÜRK, okul rehber öğretmeni Gülay AZBENT´in katıldığı toplantıda proje hakkında bilgi verildi. Okul müdürü Selim ÖZYURT, "projemizin Türkiye geneli 2015 yılında kabul edilen 209 proje içerisine girdiğini, bunun da hem ilçemiz hem de okulumuz adına gurur verici olduğunu ifade etti. Ayrıca 209 projeden ÇPAL türünde 9 okulun projesinin kabul edildiğini yine Türkiye geneli bu 9 okul arasına girmenin de büyük bir başarı olduğunu söyledi. Toplantıya katılanlara 8-22 mayıs 2016 tarihleri arasında İspanya'ya gidileceğini burada öğrencilerin staj faaliyetinde bulunacağını, kendi alanları ile ilgili iki işletmenin gezileceğini ve buralarda muhasebe ile ilgili uygulamalı eğitimler alacağını belirtti. Uygulanacak eğitim programları ile ilgili detaylı bilgiyi muhasebe öğretmenleri katılımcılara anlattı. Müdür yardımcısı Ali GÖKCEK, yurt dışına çıkıştan tekrar eve gelene kadar bütün masrafların proje aracılığıyla karşılanacağını bu nedenle öğrencilerin ve velilerin herhangi bir masrafa girmeyeceğini ifade etti. İspanya'nın coğrafi ve kültürel yapısının da anlatıldığı toplantıda Selim ÖZYURT, "İspanya'nın aynen ülkemiz gibi mayıs aylarında ılıman bir havaya sahip olduğunu, bu nedenle rahat bir ortamda faaliyetlerin geçeceğini umduğunu belirtti. Ayrıca velilere her öğrenci için € ( avro ) hesabının açılması gerektiğini toplantı sonrasında ilçemizde faaliyet gösteren TC. Ziraat Bankası yetkililerinin katılacağı hesap açma toplantısına katılmalarını söyledi. Bunun yanı sıra 18 yaşından gün almamış öğrenciler için de noter onaylı veli muvafakatnamesinin de alınması gerektiği, nüfus cüzdanlarında TC numarası yazmayan veya resim olmayan varsa bunların bir an önce değiştirilmesi gerektiği önemle vurgulandı. Velilerin proje hakkında ve yurt dışına çıkış ve orada yapılacak faaliyetler ile ilgili sorularına cevaplar verilerek tereddütleri giderilmeye çalışıldı. Okul müdürü Selim ÖZYURT  toplantıya katılan öğrenci ve velilere teşekkür etti.

VELİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI  İSPANYA VELİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI  İSPANYA VELİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI  İSPANYA VELİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI  İSPANYA VELİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI  İSPANYA

Yayın: 22.11.2015 - Güncelleme: 06.12.2019 10:42 - Görüntülenme: 1005