Derslik Sayısı: 16
Öğretmen Sayısı: 13
Öğrenci Sayısı: 201

PROJE TANITIM KOKTEYLİMİZ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

2015 Teklif Çağrısı döneminde Avrupa Birliği Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Hareketlilik Projeleri kapsamında kabul edilen 2015-1-TR01-KA102-020876 nolu"Gelişim İçin Avrupada Mesleki Eğitim"adlı Projemizin tanıtım kokteyli çok beğenildi. İlçe Mill Eğitim müdürü diğer daire amirleri, ilçe ve köy muhtarları ile hareketliliğe katılacak olan öğrenci velilerinin yoğun ilgi gösterdiği tanıtım kokteyli okul müdürü Selim ÖZYURT’un kısa açılış konuşması ile başladı. Selim ÖZYURT, konuşmasında projemizin “şubat 2015 teklif çağrısı döneminde Türkiye genelinde yapılan binlerce başvuru arasından desteklenmeye değer bulunan 209 projeden biri olduğu, daha da önemlisi bu 209 projeden 9 ( dokuz )  tanesi Çok Programlı Anadolu Lisesi türünde eğitim veren okul olduğu dolayısı ile okulumuzun Türkiye genelinde projesi kabul edilen ve desteklenmeye değer bulunan 9 ( dokuz ) Çok Programlı Anadolu Lisesinden biri olduğunu” söyledi. Bunun da hem okulumuz hem ilçemiz hem de ilimiz adına gurur verici bir durum olduğunu belirtti.  Ayrıca bu yıl Kütahya ili genelinde bizim okulumuzdan başka projesi kabul edilen başka okul olmaması da projemizin önemini bir kat daha artırıyor. Bu projeyle okulumuz bilgisayarlı muhasebe ve finansman bölümü öğrencilerinden 28 tanesi ve İspanya’nı Sevilla şehrinde bulunan Ies Vırgen De Los Reyes kurumunda iki hafta süreyle staj eğitiminde bulunacaklar. Okulumuzdan beş ( 5 ) öğretmenin refakat edeceği bu hareketlilikte ayrıca iki tane orta ölçekli İspanyol şirket ziyaret edilerek öğrenilen bilgilerin yerinde uygulaması yapılacak. Yaklaşık 50.000 Avroluk bir bütçesi olan projemizin hem ilçemiz hem de okulumuza hayırlı olmasını diliyorum dedi. Müdür yardımcısı Ali GÖKCEK, erasmus+ programı, erasmus+ programının amacı, yararalanıcıları, europass belgesi ve kabul edilen proje içeriği hakkında bilgi verdi. Ali GÖKCEK konuşmasında “ projemizin 1 Haziran 2015 tarihinden itibaren resmen başladığını ve 30 Mayıs 2016 tarihinde sona ereceğini söyledi. Bugüne kadar proje yürütme ekibi kurulduğunu, aylık olarak yapılan faaliyetler hakkında raporlar hazırladıklarını, projemizin yerel ve ulusal basında duyurusunun yapıldığını, veli bilgilendirme toplantısının yapıldığını, dil ve kültürel hazırlık çalışmalarının başladığını ve bu amaçla öğrencilere yabancı dil kursu verildiğini, İspanya ile ilgili belgeseller izletildiğini, araştırmalar yapılıp pano halinde okulumuzda sergilendiğini söyledi. Kendilerine avro hesabı açma konusunda yardımcı olan Hisarcık Ziraat Bankası şubesi müdürü ve personeline okulumuz, öğrenci, öğretmen ve velilerimiz adına teşekkür ediyoruz” dedi. Toplantının ardından katılımcılara meyve suyu, sıcak ve soğuk içecekler ile pasta ikramı yapıldı. Okul  idaresi olarak bu programın hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

İSPANYA VELİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Okulumuzun hazırlamış olduğu ve kabul edilen 2015-1-TR01-KA102-020876 numaralı "Gelişim İçin Avrupada Mesleki Eğitim" başlıklı AB projesi çerçevesinde İspanya´ya gidecek olan muhasebe öğrencilerine ve velilerine bilgilendirme toplantısı yapıldı. Okul müdürü Selim ÖZYURT, müdür yardımcısı Ali GÖKCEK, muhasebe öğretmenleri Cemil ŞİMŞEK, Gülşen TÜRK, okul rehber öğretmeni Gülay AZBENT´in katıldığı toplantıda proje hakkında bilgi verildi. Okul müdürü Selim ÖZYURT, “projemizin Türkiye geneli 2015 yılında kabul edilen 209 proje içerisine girdiğini, bunun da hem ilçemiz hem de okulumuz adına gurur verici olduğunu ifade etti. Ayrıca 209 projeden ÇPAL türünde 9 okulun projesinin kabul edildiğini yine Türkiye geneli bu 9 okul arasına girmenin de büyük bir başarı olduğunu söyledi. Toplantıya katılanlara 8-22 mayıs 2016 tarihleri arasında İspanya’ya gidileceğini burada öğrencilerin staj faaliyetinde bulunacağını, kendi alanları ile ilgili iki işletmenin gezileceğini ve buralarda muhasebe ile ilgili uygulamalı eğitimler alacağını belirtti. Uygulanacak eğitim programları ile ilgili detaylı bilgiyi muhasebe öğretmenleri katılımcılara anlattı. Müdür yardımcısı Ali GÖKCEK, yurt dışına çıkıştan tekrar eve gelene kadar bütün masrafların proje aracılığıyla karşılanacağını bu nedenle öğrencilerin ve velilerin herhangi bir masrafa girmeyeceğini ifade etti. İspanya’nın coğrafi ve kültürel yapısının da anlatıldığı toplantıda Selim ÖZYURT, “İspanya’nın aynen ülkemiz gibi mayıs aylarında ılıman bir havaya sahip olduğunu, bu nedenle rahat bir ortamda faaliyetlerin geçeceğini umduğunu belirtti. Ayrıca velilere her öğrenci için € ( avro ) hesabının açılması gerektiğini toplantı sonrasında ilçemizde faaliyet gösteren TC. Ziraat Bankası yetkililerinin katılacağı hesap açma toplantısına katılmalarını söyledi. Bunun yanı sıra 18 yaşından gün almamış öğrenciler için de noter onaylı veli muvafakatnamesinin de alınması gerektiği, nüfus cüzdanlarında TC numarası yazmayan veya resim olmayan varsa bunların bir an önce değiştirilmesi gerektiği önemle vurgulandı. Velilerin proje hakkında ve yurt dışına çıkış ve orada yapılacak faaliyetler ile ilgili sorularına cevaplar verilerek tereddütleri giderilmeye çalışıldı. Okul müdürü Selim ÖZYURT  toplantıya katılan öğrenci ve velilere teşekkür etti.