Derslik Sayısı: 16
Öğretmen Sayısı: 13
Öğrenci Sayısı: 201

YURT DIŞINA ÇIKIŞ HAZIRLIK TOPLANTISI YAPILDI

Hisarcık Çok Programlı Anadolu Lisesi toplantı salonunda okulumuz tarafından hazırlanan ve  Ulusal  Ajans tarafından desteklenmeye layık bulunan 2015-1-TR01-KA102-020876 sayılı ve “Gelişim İçin Avrupa’da Mesleki Eğitim” isimli Erasmus Plus Mesleki Eğitim Hareketliliği projesi kapsamında 09 Mayıs – 23 Mayıs 2016 tarihleri arasında İspanya’ya giderek staj faaliyetinde bulunacak olan öğretmen ve öğrencilere yönelik yurt dışına çıkışta dikkat edilecek hususlar hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Okul müdür yardımcısı ve proje koordinatörü Ali GÖKCEK tarafından yapılan toplantıda öğrencilerin yurt dışına çıkış aşamasında, yurt dışında ve staj faaliyetleri aşamalarında dikkat edilecek konular hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Öğretmen ve öğrencilere yurt dışında okulumuzu, ilçemizi veen başta ülkemizi ve milletimizi temsil ettiğimizi unutmadan Türk kültürüne layık bir şekilde davranışlarda bulunmamız gerektiği, bu sorumluluğu yurt dışına çıkacak olduğumuz her bireyin mutlaka üzerinde taşıması gerektiği önemle vurgulandı. Okul müdürü Selim ÖZYURT "İlk aşama olarak 26 Nisan 2016 tarihinde Kütahya´ya pasaportlarımızı almak için başvuru işlemlerini yapmak üzere hareket edeceğiz. Herkese şimdiden başarılar diliyorum." dedi. Okul idaresi olarak da yurt dışına giderek İspanya´da okulumuzu, ilçemizi ve ülkemizi temsil edecek olan personel ve öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

PROJE TANITIM KOKTEYLİMİZ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

2015 Teklif Çağrısı döneminde Avrupa Birliği Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Hareketlilik Projeleri kapsamında kabul edilen 2015-1-TR01-KA102-020876 nolu"Gelişim İçin Avrupada Mesleki Eğitim"adlı Projemizin tanıtım kokteyli çok beğenildi. İlçe Mill Eğitim müdürü diğer daire amirleri, ilçe ve köy muhtarları ile hareketliliğe katılacak olan öğrenci velilerinin yoğun ilgi gösterdiği tanıtım kokteyli okul müdürü Selim ÖZYURT’un kısa açılış konuşması ile başladı. Selim ÖZYURT, konuşmasında projemizin “şubat 2015 teklif çağrısı döneminde Türkiye genelinde yapılan binlerce başvuru arasından desteklenmeye değer bulunan 209 projeden biri olduğu, daha da önemlisi bu 209 projeden 9 ( dokuz )  tanesi Çok Programlı Anadolu Lisesi türünde eğitim veren okul olduğu dolayısı ile okulumuzun Türkiye genelinde projesi kabul edilen ve desteklenmeye değer bulunan 9 ( dokuz ) Çok Programlı Anadolu Lisesinden biri olduğunu” söyledi. Bunun da hem okulumuz hem ilçemiz hem de ilimiz adına gurur verici bir durum olduğunu belirtti.  Ayrıca bu yıl Kütahya ili genelinde bizim okulumuzdan başka projesi kabul edilen başka okul olmaması da projemizin önemini bir kat daha artırıyor. Bu projeyle okulumuz bilgisayarlı muhasebe ve finansman bölümü öğrencilerinden 28 tanesi ve İspanya’nı Sevilla şehrinde bulunan Ies Vırgen De Los Reyes kurumunda iki hafta süreyle staj eğitiminde bulunacaklar. Okulumuzdan beş ( 5 ) öğretmenin refakat edeceği bu hareketlilikte ayrıca iki tane orta ölçekli İspanyol şirket ziyaret edilerek öğrenilen bilgilerin yerinde uygulaması yapılacak. Yaklaşık 50.000 Avroluk bir bütçesi olan projemizin hem ilçemiz hem de okulumuza hayırlı olmasını diliyorum dedi. Müdür yardımcısı Ali GÖKCEK, erasmus+ programı, erasmus+ programının amacı, yararalanıcıları, europass belgesi ve kabul edilen proje içeriği hakkında bilgi verdi. Ali GÖKCEK konuşmasında “ projemizin 1 Haziran 2015 tarihinden itibaren resmen başladığını ve 30 Mayıs 2016 tarihinde sona ereceğini söyledi. Bugüne kadar proje yürütme ekibi kurulduğunu, aylık olarak yapılan faaliyetler hakkında raporlar hazırladıklarını, projemizin yerel ve ulusal basında duyurusunun yapıldığını, veli bilgilendirme toplantısının yapıldığını, dil ve kültürel hazırlık çalışmalarının başladığını ve bu amaçla öğrencilere yabancı dil kursu verildiğini, İspanya ile ilgili belgeseller izletildiğini, araştırmalar yapılıp pano halinde okulumuzda sergilendiğini söyledi. Kendilerine avro hesabı açma konusunda yardımcı olan Hisarcık Ziraat Bankası şubesi müdürü ve personeline okulumuz, öğrenci, öğretmen ve velilerimiz adına teşekkür ediyoruz” dedi. Toplantının ardından katılımcılara meyve suyu, sıcak ve soğuk içecekler ile pasta ikramı yapıldı. Okul  idaresi olarak bu programın hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.