T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KÜTAHYA / HİSARCIK - Hisarcık Şehit Yüksel Arık Çok Programlı Anadolu Lisesi

OKULUMUZDA DEPREM VE YANGIN TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRDİK

Okulumuz Afete Hazırlık Kulübü öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından "Deprem ve Yangın Tatbikatı" düzenlendi. Düzenlenen tatbikata ilçemiz emniyet ve itfaiye teşkilatı da katıldılar. Öncelikle deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Siren sesinin çalması ile birlikte öğrenciler sınıfta deprem anında nasıl hareket edeceklerini öğrendiler. Daha sonra öğrencilerin hızlı bir şekilde tahliyesi yapıldı. Toplanma alanında öğretmenler tarafından yoklama alındı. Yapılan yoklamada 3 öğrencimizin eksik olduğu görüldü. İtfaiye ve polis teşkilatımıza haber verildi. Olay yerine gelen itfaiye erlerimiz 3 öğrencimizi dışarı çıkardılar.

Okul Müdürümüz Selim Özyurt bölgemizde 1970 yılında Gediz. 2011 yılında Simav depremlerinin olduğunu hatırlattı. Bu nedenle depremlere her zaman hazırlıklı olunması gerektiğini dile getirerek Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına ve ülkemize başsağlığı diledi.

Deprem tatbikatından sonra yangın tatbikatı gerçekleştirildi. İtfaiye Şefi Ali KÖSE öğrencilere yangın anında yapılması gerekenleri anlattı. Ayrıca yangın söndürme tüpünün nasıl kullanılacağını öğrencilere anlatarak uygulamalı olarak gösterdi

Okul Müdürümüz yapılan tatbikatlardan sonra Afete Hazırlık Kulübü öğretmenleri Aykut DEMİREL ve ARZU ÖZCAN'a teşekkür etti.

05-03-202305-03-202305-03-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.03.2023 - Güncelleme: 05.03.2023 13:48 - Görüntülenme: 110
  Beğen | 1  kişi beğendi