MADDE BAĞIMLILIĞI ve MADDE BAĞIMLILIĞI FARKINDALIK EĞİTİMİ

Madde bağımlılığı, vücudun işlevlerini olumsuz yönde etkileyen maddelerin kullanılması, bundan dolayı zarar görüldüğü hâlde bu maddelerin kullanımının bırakılamamasıdır. Bağımlı, madde kullanımına ara verdiğinde yoksunluk belirtileri yaşar. Zamanla madde kullanım sıklığını ve dozunu artırır.
Madde Bağımlılığı Farkındalık Eğitimi kursunu tamamlayan bireyin; madde bağımlılığın tanımını ayırt etmesi, madde bağımlılığının belirtilerini açıklaması, madde bağımlılığı kapsamına giren maddeleri sıralaması, yasal durumları izah etmesi, madde kullanımı ve bağımlılıkla mücadele merkezlerinin görev ve sorumluluklarını açıklaması amaçlanmaktadır.
EGEP kapsamında okulumuz öğrencilerine yönelik Psikolojik Danışman Didar ERŞAHİN tarafından  Madde Bağımlılığı Farkındalık Eğitimi  gerçekleştirilmiştir.

24-05-202324-05-202324-05-202324-05-2023

Yayın: 24.05.2023 - Güncelleme: 24.05.2023 15:14 - Görüntülenme: 179